waar kunnen we mee helpen?
< All Topics
Print

Hoe moet ik advertentieprestaties beoordelen bij Amazon ads?

Om de prestaties van je Amazon Ads te beoordelen, zijn er verschillende statistieken waar je naar kunt kijken. Hier zijn enkele belangrijke prestatie-indicatoren om te evalueren:

– Klikfrequentie (CTR): De klikfrequentie geeft aan hoe vaak je advertenties worden aangeklikt in verhouding tot het aantal vertoningen. Een hogere CTR betekent dat je advertenties relevant zijn voor je doelgroep.
– Kosten per klik (CPC): De kosten per klik geven aan hoeveel je betaalt voor elke klik op je advertentie. Je wilt ervoor zorgen dat je CPC laag genoeg is om de ROI te maximaliseren.
– Conversieratio’s: De conversieratio’s geven aan hoeveel van de mensen die op je advertenties klikken, daadwerkelijk een aankoop doen op je website. Een hogere conversieratio betekent dat je advertenties effectiever zijn om klanten te overtuigen tot aankoop.
– Advertentie-uitgaven: Het totale bedrag dat je uitgeeft aan je advertenties.
– ACoS (advertentiekosten als percentage van de omzet): De ACoS geeft aan welk percentage van de omzet wordt besteed aan advertenties. Dit is een belangrijke statistiek om te bepalen of je advertenties winstgevend zijn. Over het algemeen wilt je ervoor zorgen dat jeACoS lager is dan de winstmarge.
– Return on Ad Spend (ROAS): De ROAS geeft aan hoeveel inkomsten je heeft gegenereerd in verhouding tot je advertentie-uitgaven. Dit is een belangrijke statistiek om te bepalen of je advertenties een positieve ROI hebben. Over het algemeen wilt je een ROAS hoger dan 1 of 100%, wat betekent dat je meer inkomsten genereert dan je uitgeeft aan advertenties.

Om je advertentieprestaties te verbeteren, moet je deze statistieken regelmatig controleren en analyseren om te zien welke gebieden verbetering behoeven. Pas je targetingopties, zoekwoorden en biedstrategieën aan om je prestaties te optimaliseren en je ROI te maximaliseren.

Go to Top