waar kunnen we mee helpen?
< All Topics
Print

Hoe moet ik biedstrategieen verbeteren bij Amazon ads?

Het verbeteren van je biedstrategieën bij Amazon Ads kan je campagnes helpen om efficiënter te presteren en je ROI te maximaliseren. Hier zijn enkele manieren om je biedstrategieën te verbeteren:

Analyseer de prestaties van je campagnes: Analyseer je rapporten om te zien welke zoekwoorden, advertenties en targetingopties het beste presteren en welke het minst presteren. Pas je biedingen aan op basis van deze gegevens om te zorgen dat je biedt op zoekwoorden die het meest waardevol zijn voor je campagnes.
Gebruik automatische biedstrategieën: Gebruik de automatische biedstrategieën van Amazon om je biedingen te optimaliseren op basis van de prestaties van je campagnes. Hiermee kun je je biedingen automatisch aanpassen op basis van factoren zoals klikfrequentie (CTR), kosten per klik (CPC) en conversieratio’s. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de biedstrategie ‘Doel-ACoS’, waarbij Amazon je biedingen automatisch aanpast om je ACoS (advertentiekosten als percentage van de omzet) te optimaliseren.
Experimenteer met biedingen: Experimenteer met verschillende biedingen om te zien wat werkt voor je campagnes. Probeer hogere of lagere biedingen om te zien wat het effect is op de prestaties. Vergeet niet om je biedingen aan te passen op basis van seizoensgebondenheid en veranderende trends.
Maak gebruik van dagelijkse budgetten: Maak gebruik van dagelijkse budgetten om ervoor te zorgen dat je uitgaven binnen je budget blijven. Stel dagelijkse budgetten in op basis van de prestaties van je campagnes en pas deze aan indien nodig.
Maak gebruik van advertentieplanning: Maak gebruik van advertentieplanning om je advertenties te tonen op momenten dat je potentiële klanten het meest actief zijn. Analyseer je rapporten om te zien welke dagen en tijden het meest succesvol zijn voor je campagnes en pas je biedingen aan op basis van deze gegevens.

Door je biedstrategieën regelmatig te analyseren en aan te passen, kun je je prestaties verbeteren en je advertentie-uitgaven optimaliseren voor de best mogelijke ROI.

Go to Top