waar kunnen we mee helpen?
< All Topics
Print

Hoe kan ik A/B testen uitvoeren voor Amazon Advertenties?

A/B-testen kunnen je helpen om de prestaties van je Amazon Ads te verbeteren door te testen welke advertentievariant beter presteert bij je doelgroep. Hier zijn de stappen om A/B-testen uit te voeren voor Amazon Advertenties:

Identificeer het element dat je wilt testen: Je kunt bijvoorbeeld de copy van je advertentie, afbeeldingen, targetingopties, biedstrategieën of zoekwoorden testen.
Maak een tweede variant van de advertentie: Maak een kopie van de oorspronkelijke advertentie en verander het element dat je wilt testen. Zorg ervoor dat je slechts één element tegelijk test om te kunnen vaststellen welk element het verschil maakt.
Plan je test: Plan je test zodat je genoeg gegevens kunt verzamelen om betrouwbare resultaten te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld je test gedurende één week of één maand uitvoeren, afhankelijk van het volume van je verkeer en conversies.
Start je test: Schakel beide varianten van je advertentie in en start je test. Zorg ervoor dat je test een voldoende groot publiek bereikt om significante resultaten te krijgen. Verzamel en analyseer de gegevens: Nadat je test is voltooid, kun je de resultaten analyseren om te zien welke variant beter presteert. Kijk naar de prestaties van elke variant op basis van de statistieken die eerder genoemd zijn, zoals CTR, CPC, conversieratio’s, ACoS en ROAS.
Optimaliseer je advertenties: Pas je advertenties aan op basis van de resultaten van je test. Implementeer de winnende variant en blijf testen om je advertentieprestaties te blijven verbeteren. Amazon biedt ook een ingebouwde A/B-testfunctie, genaamd Split Testing, die je kunt gebruiken om je advertenties te testen. Met Split Testing kun je verschillende elementen van je advertenties testen, zoals kopie, afbeeldingen en targetingopties. Het biedt ook een automatische optimalisatiefunctie, die je advertenties automatisch optimaliseert op basis van de winnende variant.

Go to Top