waar kunnen we mee helpen?
< All Topics

Snelle setup

WIl je snel van start zonder veel te lezen: hieronder vind je de korte setup.

AdScale E-commerce adviseert om twee master ads aan te maken, namelijk: Homepage ads en Product Pages ads (later in setup zichtbaar). Deze staan dan ook al aangevinkt na de eerste campagne instellingen. Dit is dan ook de snelste manier om te beginnen met adverteren.

Campagne instellen
  • Locatie
  • Gewenste leeftijd en Gender;
  • Soorten ads (aanbevolen homepage & product pages);
  • Overige instellingen zoals budget en tijd volgen later.
  • Stel een budget vast van 3-5 euro voor elke advertentie/audience.
Master ad instellen
  • Selecteer het gewenste kanalen voor de homepage ads.
  • Kies waarop je wilt retargeten en vul interesses in voor Facebook. Voor ‘custom audience’ en verdere instellingen zie hoofdstuk: ‘Waar zijn alle ads voor bedoeld en hoe kun je deze wijzigen?
  • Kies het gewenste ad format en upload afbeeldingen (meerdere formats mogelijk)
  • Maak een keuze uit de content opties  en pas deze aan naar de gewenste taal.
  • Voeg min. 10 Brand / Non-Brand keywords (en negatives) toe die voor nu het relevantst zijn.
  • Kies wederom de gewenste kanalen alleen nu voor de product ads.
  • En maak weer een keuze waarop je wilt retargeten en vul eventueel de interesses aan.
  • Selecteer gewenste collecties (aanbeveling: AI pick te selecteren).
  • Maak een keuze uit een van de content opties.
  • Tevreden? Klik op next voor de overige campagne instellingen
Overige campagne instellingen
  • Selecteer op welke dagen en/of uren je wilt adverteren (all days/hours aanbevolen). Let op: kies de juiste tijdzone!
  • Vul het budget in en kies het advertentie doel. Via advanced kun je de ROAS, CPA of Auto aanpassen. We adviseren om gebruik te maken van ‘Auto’.
  • Alles ingevuld? Klik op next en laat het adverteren beginnen!

Binnen enkele dagen zullen de resultaten (impressies, clicks en conversies) zichtbaar worden, die je vervolgens op basis van campagne, master ad of advertentie niveau kunt bekijken.

Go to Top