waar kunnen we mee helpen?
< All Topics
Print

Campagne instellingen

Om je campagne te optimaliseren voor succes, hebben we alle tips & tricks verzameld die je kunnen helpen jouw campagne op de juiste manier op te bouwen.

Met welk budget moet ik beginnen?
De vuistregel is om te beginnen met een budget dat je voor drie maanden kunt veroorloven, en daarmee de AI-algoritmen van AdScale in staat te stellen de gegevens te verzamelen die nodig zijn om je campagnes te optimaliseren.

Wat is het minimumbudget dat ik kan instellen?
Het minimum dagbudget dat je kunt instellen is $10/dag per land. Dus als je bijvoorbeeld op 2 landen richt, is het minimale dagelijkse budget $20/dag.

Wanneer moet ik mijn budget verhogen?
Wij raden je aan om je budget te verhogen telkens wanneer je advertenties het gewenste minimumrendement hebben bereikt. Met deze methode kun je het aantal bestellingen en inkomsten verhogen terwijl je de winstgevendheid behoudt.

Wanneer moet ik een nieuwe campagne aanmaken?
Wij raden aan om een nieuwe campagne te maken in de volgende gevallen:

  • Je hebt een specifiek budget voor een specifieke campagne die je apart van je Hoofdcampagne wilt gebruiken.
  • Je wilt een ander land targeten met een andere taal dan de taal van de hoofdcampagne.
  • Je wilt specifieke advertenties richten op verschillende leeftijdsgroepen.

In alle andere gevallen raden wij aan nieuwe advertenties te maken op een bestaande campagne.

Hoe stel ik mijn advertentiedoel in?
Standaard stelt AdScale je advertentiedoel automatisch in.

Zodra je campagnes genoeg gegevens hebben verzameld, kun je je advertentiedoel handmatig instellen. Je kunt het advertentiedoel instellen wanneer je een nieuwe campagne aanmaakt of een bestaande campagne bewerkt, onder het kopje Budget.

Bij het handmatig instellen kun je kiezen uit twee verschillende doelen:

Inkomsten maximaliseren
Waarbij AdScale je advertenties zal optimaliseren om het maximale rendement op reclame-uitgaven (ROAS) te genereren. Je kunt ook handmatig de Minimale ROAS definiëren die je in dit doel wilt behalen. Het instellen van een hoge Minumum ROAS kan het aantal orders dat je zult ontvangen negatief beïnvloeden.

Orders maximaliseren
Waarbij AdScale je advertenties optimaliseert om het maximale aantal orders te genereren in het gegeven budget. Je kunt ook handmatig de maximale kosten per acquisitie (CPA) instellen die je bereid bent uit te geven. Het instellen van een hoge CPA kan het aantal orders dat je zult ontvangen negatief beïnvloeden.

Go to Top