waar kunnen we mee helpen?
< All Topics
Print

Trustpilot en Google seller ratings

Hoe kun je verkopersbeoordelings-sterren kunt krijgen voor je Google Ads-campagnes om CTR te verhogen en je kwaliteitsscore te helpen verbeteren. Hieronder wordt uitgelegd hoe verkopersbeoordelingen en Trustpilot-recensies op Google worden weergegeven.

Wat zijn verkopersbeoordelingen?
Verkopersbeoordelingen zijn een geautomatiseerde Google Ads-extensie waarmee bedrijven met hoge beoordelingen worden weergegeven. De beoordelingen worden verzameld uit verschillende gerenommeerde bronnen, waaronder Trustpilot, en samengevoegd op een schaal van 1 tot 5. Naast het aantal sterren bevat de beoordeling ook het aantal beoordelingen dat het bedrijf heeft ontvangen en een kwalificatie (zoals de gemiddelde levertijd) die relevant is voor de beoordeling van het bedrijf. Google beslist over de kwalificatie en kan er in sommige gevallen voor kiezen helemaal niets weer te geven.

Hoe zien de verkopersbeoordelingen eruit?
Verkopersbeoordelingen worden als sterren weergegeven in de hoofdtekst van uw advertentie. Verkopersbeoordelingssterren worden weergegeven in uw tekstadvertenties voor Google Zoeknetwerken en op Google Shopping.

Verkopersbeoordelingen op het Google Zoeknetwerk:

Seller rating example on Google Search Network

Seller ratings in Google Shopping Ads:

Seller rating example in Google Shopping Ads

Hoe kom ik in aanmerking voor verkopersbeoordelingen?
Je moet 100 geverifieerde beoordelingen uit een bepaald land hebben, met een samengestelde beoordeling van 3,5 sterren, verzameld in de afgelopen 12 maanden. Bijvoorbeeld:

Als een bedrijf seller ratings wil tonen in het VK, moet het 100 geverifieerde beoordelingen uit het VK hebben, verzameld in de afgelopen 12 maanden.
Als een bedrijf verkopersbeoordelingen wil tonen in het VK en de VS, heeft het 100 geverifieerde beoordelingen uit het VK en 100 geverifieerde beoordelingen uit de VS nodig, allemaal verzameld in de afgelopen 12 maanden.

Hoe verschijnen Trustpilot beoordelingen op Google?
We genereren elke dag een feed van de servicebeoordelingen van onze zakelijke gebruikers. Deze feed wordt vervolgens verzameld door Google, samen met de feeds van andere gerenommeerde bronnen, om een geaggregeerde verkopersbeoordeling te maken.

Gebruikers van Trustpilot Business moeten rekening houden met een vertraging van maximaal 6 weken vanaf het moment dat Google onze beoordelingsgegevens ontvangt totdat deze op Google verschijnen. Als u de vereisten voor de verkopersbeoordeling hebt bereikt en meer dan 6 weken hebt gewacht en nog steeds niets ziet, raden we u aan rechtstreeks contact op te nemen met Google.

Find your seller rating

To find your business’s Google seller rating profile, use the following address:

https://www.google.com/shopping/ratings/account/lookup?q={uwwebsite}.
Vul gewoon uw website-adres in in plaats van “{uw website}”.

Deze pagina blijft leeg totdat u in aanmerking komt voor verkopersbeoordelingen.

Als je je verkopersbeoordelingen wilt controleren, raden we je aan de tool Ad Preview van Google te gebruiken. Dit is een veilige manier om de beoordelingen van verkopers in Google te bekijken zonder je advertenties te verstoren. Voortdurend zoeken naar verkopersbeoordelingen, vooral zonder door te klikken, kan de relevantie van je campagne negatief beïnvloeden en leiden tot slechte advertentieprestaties.

Overwegingen
– Google gebruikt eigen logica om ervoor te zorgen dat alleen hoogwaardige beoordelingen worden gebruikt voor verkopersbeoordelingen en geeft geen specifieke details over de algoritmen die de verkopersbeoordelingen van een adverteerder genereren.
– Google garandeert niet dat verkopersbeoordelingen worden weergegeven, zelfs als u aan al hun richtlijnen voldoet.
– Google geeft geen verkopersbeoordelingen weer voor elke impressie. Google stopt met het weergeven van een verkopersbeoordeling als een gebruiker herhaaldelijk een advertentie triggert zonder door te klikken.
– Reviews moeten meestal afkomstig zijn van een van de geverifieerde uitnodigingsservices van Trustpilot om in aanmerking te komen voor Google Verkopersbeoordelingen.
– Niet alle geverifieerde Trustpilot beoordelingen zullen worden weergegeven op uw Google Verkopersbeoordelingen pagina, maar ze zullen nog steeds meetellen voor uw Google Verkopersbeoordeling.
– We weten niet wanneer Google onze reviewfeed opneemt, hoe vaak Google de reviewgegevens bijwerkt of welke reviews Google kiest om op te nemen.
– Trustpilot genereert geen beoordelingen die grof taalgebruik bevatten.

Voor meer tips raden we aan de documentatie van Google over advertentie-extensies voor verkopersbeoordelingen te lezen. U kunt ook onze Google Verkopersbeoordelingen FAQ bekijken.

Go to Top