Hoe je E-Commerce Blog kunt gebruiken om nieuwe volgers en verkoop aan te trekken. 

Bloggen is een vrij nieuwe trend die in het nieuwe millennium mainstream is geworden. Bloggen is een typische bezigheid op de moderne arbeidsmarkt. Een blogger deelt enkele video’s of blogs via persoonlijke kanalen of websites en motiveert anderen om de gepresenteerde ideeën en activiteiten te volgen. De geposte artikels achtige meningen hebben echter nog een andere waardevolle betekenis, namelijk de overheersende zelfexpressie. Met name de groei van de populariteit van e-commerce stimuleerde het bloggen als een instrument voor marketing en bedrijfsvergroting.

Het maakt niet uit in welk product of dienst jouw webshop gespecialiseerd is. Blogs hebben de kracht om de e-commerce verkoop ongelooflijk te stimuleren. Het andere voordeel dat we kunnen opmerken is de verbetering van de relaties tussen bedrijven en klanten als gevolg van de vorming van een speciale gemeenschap.

Om een bloeiende blog sectie te starten, moet elke e-commerce winkelier kennis maken met een aantal waardevolle tips die hun merk en producten populair en in-demand maken:

Volg de trends en actuele onderwerpen om interessante blogs te maken;

Focus op de zoekwoorden en voeg ze in de inhoud;

Synchroniseer de blogs geplaatst op de website met uw e-commerce bedrijf sociale media pagina’s (Facebook, Twitter, enz.). Hun tekst of records moeten lijken op een aantal trailers of prequels van de belangrijkste inhoud;

Een vriendelijke en klantgerichte taal is de beste tactiek om het doelpubliek te trekken naar uw aanbiedingen en bedrijfsnaam.

Toch ligt het geheim in een gedetailleerde analyse van jouw klanten en producten, waarbij je ze groepeert in gemakkelijk te beheren afzonderlijke segmenten. Dit wordt mogelijk met de hulp van bepaalde platforms, die de vereiste inputs verkrijgen om de doelgroep van het e-commerce bedrijf te onderscheiden en hun verwachtingen, eisen en smaken te voorspellen.

Wat is een e-commerce blog?

Een e-commerce blog is een professioneel opgesteld en gepubliceerd artikel dat speciale thematische gedachten en conclusies bevat, gewijd aan verschillende doelstellingen:

De klant voorzien van interessante informatie die zijn tijd en aandacht waard is;

Producten of diensten promoten die door een e-commerce bedrijf worden vervaardigd of gedistribueerd;

Verhoog de merkwaarde en maak het populair bij concurrenten en toekomstige klanten.

Het is een vergissing te denken dat een blog een element van een e-commerce site is dat kan worden weggelaten. Amerikaanse statistieken tonen de ongelooflijke prestaties van bloggen in marketing in 2020:

E-commerce bedrijven maken actief gebruik van blogs om 67% meer leads per maand te produceren;

Freelance bloggers hebben meer kans om meer inkomen te verdienen als ze schrijven over voeding, gezondheid en financiële onderwerpen;

Top blog-ondersteunde platforms schatten hun inhoud volgers tot 500m mensen;

34% van de online kopers besluit tot aankoop na het lezen van de geïnspireerde blog;

46% van de online zoekopdrachten vertrouwt bloggers en vloggers als betrouwbare leveranciers van feiten in de 21e eeuw;

10,7% van de millennials is bereid de aangeboden goederen of diensten te kopen als bloggers zonder beroemdheid er reclame voor maken.

Deze vitale businessplanning en dagboek achtige post verbreedt zijn horizon en bestrijkt een breder doelpubliek. De cijfers zetten elke e-commerce verkoper aan het denken om blogging-gerelateerde tools te introduceren in hun content marketing strategie. In de praktijk bestaat deze specifiek-voor-e-commerce strategie uit verschillende items en methoden die het gedrag van klanten kunnen beïnvloeden en indirect hun aankoop smaak en wensen beïnvloeden.

Een blog is de handigste manier om e-commerce verkoop te stimuleren en het verkeer op de site te verhogen. Een succesvolle blog heeft boeiende inhoud en de lezer is enthousiast om nieuwe feiten te ontdekken. Volgens de online commerciële activiteiten, blogs moeten hun functies hebben en nodigen de lezers uit om de andere website secties via de ingevoegde links bevordering van de specifieke dienst of producten.

Met andere woorden, de e-commerce blog concentreert de aandacht op de specifieke aankoop verborgen in de gemakkelijk te begrijpen tekst.

Waarom is bloggen belangrijk Voor E-commerce Business?

Traditioneel wordt bloggen geassocieerd met zelfstandigen die hun dagelijks leven delen, optreden als affiliate marketeers, en directe of indirecte advertenties promoten voor producten of diensten van partners. Al deze acties zijn te betalen, en het grote aantal Instagram-, YouTube- of Facebook-bloggers bewijst dat.

E-commerce kan dezelfde principes volgen. Maar, de online business functies vereisen precieze en nauw gespecialiseerde blog structuur en inhoud om de geselecteerde leveringen te adverteren.

Hoe dan ook, elke e-commerce business entiteit moet een onderscheid maken tussen bloggen en vloggen, en ze op de juiste manier gebruiken. Beide instrumenten voor product popularisering zijn noodzakelijk binnen de algemene contentmarketingstrategie. Ze vereisen niet veel efficiënte inspanningen en enorme financiële middelen, maar ze zijn de moeite waard om af te stemmen op de ontwikkeling van jouw webshop. 

Het duidelijke verschil tussen bloggen en vloggen wordt hieronder gepresenteerd.

kenmerken

Bloggen 

vloggen 

Betekenis:

De klassieke blog is vergelijkbaar met informatieve artikelen of dagboek achtige geschreven verhalen. De inhoud ervan hangt af van de vereiste taak van de blogger of copywriter.

Dit is een subtype van bloggen dat geleidelijk zijn plaats krijgt in content marketing voor webshops. Het enige kenmerk verwijst naar de zichtbare presentatie van iemands gedachten en overwegingen, lijken op bekende tv-reclames.

Gadget beschikbaarheid

Blogs kunnen worden ondersteund door alle soorten gadgets, waar we de zoekresultaten kunnen vinden die door elke browser worden getoond.

Vlogs of videoblogs passen perfect bij gadgets die apps voor video- en geluidseffecten ondersteunen om het kijkproces geraffineerd en productief te maken.

Kosten

Het runnen van een e-Commerce zakelijke blog is veel goedkoper dan het runnen van outdoor of tv-commercials, folders, en andere gerelateerde publicaties. Ja, de voorbereidingen voor het opzetten van een blog sectie op een e-Commerce website kan uw tijd, maar het levert het gewenste resultaat.

Voor een vlog zijn meer middelen nodig dan voor een geschreven vlog. Er is een team nodig voor de videoproductie, de montage en het posten op de verschillende platforms; het vereist ook meer technische capaciteiten zoals hoge geheugen parameters.

Sales groei

Je kunt de verandering zien in de verkoop indicatoren.

Vlogs kunnen de e-commerce verkoop verbeteren op dezelfde manier als hun getypte alternatieven, omdat je productrecensies kunt opnemen en de voordelen van de items kunt uitleggen. Het publiek kunnen je potentiële klanten zijn, wat voor extra winst zorgt.

Gebruiksdomeinen

Alle sferen, van gezonde voeding tot hypermoderne softwareoplossingen. Elk onderwerp is spannend en kan een onderwerp worden om indruk op de lezers te maken.

Aanvaardbaar voor elk e-commerce bedrijf.

Hoe kan een e-commerce website blog uw verkoop verbeteren?

Voor e-commerce, is bloggen een uitstekende manier om de verkoop te verhogen als de andere reclamecampagnes saai worden voor vaste klanten en ineffectief voor willekeurige kopers. De aandacht van de klant vloeit voort uit de respectieve voordelen van het bloggen op de website van je webshop:

Bloggen betekent altijd een verbetering van de hostingindicatoren. Het antwoord is eenvoudig: een hogere kwaliteit van de inhoud breidt onze kopersdoelgroepen uit. 

Blogs moeten de product- of dienstgerelateerde links bevatten die het klanttraject van onze website vereenvoudigen. Bijvoorbeeld, een online winkel is gespecialiseerd in het leveren van verse bloemen. Daarom zullen de blogs een niet-uitputtende lijst van onderwerpen hebben om hun lezers te vertellen over de betekenis van de bloemen en de feestdagen die geassocieerd worden met elke mooie plant. Bij elke vermelding van een potentieel product moet een link worden toegevoegd. Deze methode is nuttig voor een klant en waardevol voor een verkoper.

Een e-commerce website die zijn bezoekers een blogsectie biedt, trekt product zoekers aan. Soms willen internetgebruikers een antwoord vinden op hun vragen of problemen. Ze kunnen dus uw blog openen om de nodige oplossingen te vinden en de voordelige aanbiedingen te ontdekken die u misschien in de artikelinhoud opneemt.

De blog is een top uitgebreide e-commerce business marketing en management strategie. We zouden niet in staat zijn om succesvolle blogs te creëren zonder de voorafgaande analytisch onderzoek van onze huidige toestand. Voordat we de blog richting lanceren en webmasters en copywriters aantrekken, moeten we onze product- en klantsegmenten, social media statistieken analyseren en alle e-commerce elementen synchroniseren.

Zoals we kunnen opmerken, is bloggen een moderne vereiste van de e-commerce markt. Het betrokken bedrijf zou echter kennis moeten maken met waardevolle tips om een winstgericht content marketing beleid op te bouwen.

Waardevolle tips voor het samenstellen van een veelbekeken blog op een e-commerce site

Volgens internationaal onderzoek wordt HuffPost in 2020 de best betaalde blogger. Eenvoudig nieuws en informatieve artikelen trekken steeds meer volgers aan. Wat is het geheim? Dit is een uitstekend voorbeeld van het creëren van inhoud voor blogs en het samenwerken met tal van commerciële partners om hun kapitaal te verhogen.

Stel dat we willen dat onze blogs de voorkeur krijgen van de lezers en onze doelgroep uitbreiden, met inbegrip van jongeren, volwassenen, professionele categorieën, en zelfs andere e-commerce bedrijven die bereid zijn om je samenwerking aan te bieden. In dat geval moeten we ons houden aan een paar nuttige adviezen:

Praat met je willekeurige of toegewijde blog lezers als je vrienden.

Elk e-commerce bedrijf moet zijn website onderscheiden als een communicatie-instrument om met potentiële of vaste klanten te praten via de juiste blog. De tekst moet eenvoudig zijn en lijken op een vriendschappelijk gesprek met onze onzichtbare klant. Het moet iemand laten geloven dat wij hun emoties, zorgen en verlangens delen en de juiste oplossingen bieden.

Houd de globale trends in de gaten.

Onze e-commerce website zou van toepassing moeten zijn op de meest gezochte onderwerpen en trends waar mensen Google naar vragen. We zouden een financiële beloning krijgen wanneer we ze ontdekken volgens onze commerciële aanbiedingen.

Plan voordat je handelt.

Het opzetten van een blog is niet zo eenvoudig en vereist tijd en voorbereiding als we denken aan het creëren van een winstgevende e-commerce campagne:  

Je moet beslissen hoe blogs jouw online commerciële activiteiten kunnen verbeteren.

Jouw senior managers moeten bedrijfsondersteunende platforms aantrekken die helpen om alle hiaten in jouw gegevens op te vullen.

Je moet de juiste eenheid organiseren die gespecialiseerd is in copywriting en blog-posting. De multifunctionele platforms maken het mogelijk om het verkeer en de klantactiviteiten van onze blog-gerelateerde online media te analyseren.

Zoek de sleutelwoorden uit en voeg ze toe aan de blogtekst.

Met behulp van specifieke apps, kunnen we de meest populaire vragen of vragen voor de klanten genereren. De gepresenteerde resultaten zoals de meest geklikte items kun je de blog met de relevante en in-demand onderwerpen die door de zoek oplossingen te creëren.

Deel jouw advertenties via sociale media en synchroniseer de analytische gegevens op de analytische platforms.

Het zou nuttig zijn een afzonderlijk functioneel platform te gebruiken dat over voldoende software mogelijkheden beschikt om reclamecampagnes via het internet sneller en beter te laten verlopen. Dergelijke software staat klaar om alle cirkels van de productpromotie-activiteiten te vergemakkelijken, van gegevensanalyse tot het genereren van advertenties op basis van de verzamelde gegevens. Als zodanig blijft de multifunctionele platform eigenaar altijd kalm en vol vertrouwen dat de verkoop van zijn bedrijf 24/7 wordt aangepast en beheerd zonder onderbrekingen, vertragingen of omissies.

Een eCommerce blog is een geweldige optie die minimale inspanning vereist.  Het maakt niet uit hoe je van plan bent om blogging activiteiten uit te voeren. Het kan een speciale bedrijfseenheid zijn of uitbesteed, het resultaat brengt altijd de verwachte voordelen.

Faq

Moeten e-commerce sites blogs hebben

Een blog is een onmisbaar instrument voor een e-commerce bedrijf om zijn website populair te maken bij verschillende kopers en volgers. De doelstellingen ervan omvatten de beïnvloeding waarde en de commerciële voordelen, meer dan om het even welke andere promotiecampagne of reclame output. Thematisch relevante blog content verbetert de online verkoop met bijna 50% en heeft diepgaande vermenigvuldigingseffecten.

Hoe kan ik geld verdienen met bloggen 

Significante inkomsten halen uit blogging activiteiten is een reële mogelijkheid en hangt af van een paar geheimen zoals up-to-date inhoud, creatief schrijven of spreken, inhoudelijke analytische vaardigheden, en softwareoplossingen of platforms. Deze laatste helpen ons bij het analyseren van uw product-, klant- en marketing lacunes, door ze goed te segmenteren en te synchroniseren met social media-pagina’s.

Hoe verdienen bloggers geld in 2022

We moeten een onderscheid maken tussen freelance bloggers en bloggers die voor een bedrijf werken. Beide economische factoren hebben echter gelijke rechten en toegang tot hun volgers en potentiële klanten. In 2021 heeft de pandemie de meeste creatieve entiteiten overgeplaatst naar online marketingoplossingen, en bekwame blogschrijvers die sommige producten promoten kunnen gemiddeld meer dan 200k USD per jaar verdienen.

Hoe kan ik geld verdienen met instagram

Werken via Instagram als beginnend blogger maakt je financieel onafhankelijk. Stel dat je posts en blogs mensen motiveren, hun mening en gedrag vormen, waardoor het volgens publiek breder wordt. In dat geval kun je je aanmelden voor verschillende advertenties en promotiecampagnes, affiliate marketeer worden om hoge winsten te verdienen en je creatieve impulsen te realiseren.

welke blogs zijn in trek

De smaak en voorkeuren van blogs zijn veranderlijk en worden beïnvloed door verschillende externe factoren. In 2022 zijn de top onderwerpen gezonde levensstijl en sport, verschillende diëten zoals keto, veganistisch, enz., financiën, reizen, DIY zoals amateur interieur ideeën en ambachtelijke waren, en reis recensies.

Wij zijn hier om je te helpen

Wacht niet langer, schakel over op de nieuwste technologie