Het kiezen van het juiste POS Platform: Square of Shopify?

Het kiezen van een business point-of-sale platform (POS) is essentieel voor elke webshop of brick-and-mortar business. Het POS-systeem is het platform waar al je zakelijke transacties worden uitgevoerd. Het helpt je ook de voortgang van jouw bedrijf te volgen, van de presentatie van jouw producten tot het sluiten van een verkoop. 

De meeste bedrijven gebruiken nu digitale POS-systemen, zoals Shopify of Square. Elk POS platform biedt iets anders voor elke gebruiker, en het hangt allemaal af van wat je nodig hebt als e-commerce verkoper, een kleine ondernemer, of een ondernemer op zoek is naar de volgende grote zakelijke deal.

Maar hoe weet je nu welke het beste bij je past? Hoe weet je welke je moet kiezen in het Shopify vs. Square debat? 

We zullen de voor- en nadelen van Square en Shopify bekijken om je te helpen beslissen. We zullen ook behandelen of je zowel Square als Shopify kunt gebruiken.

Ben je er klaar voor?

De basiskenmerken van een goed POS-systeem

Aangezien POS-platforms betalingstransacties gemakkelijk maken, delen ze enkele basisfuncties, zoals facturering, facturatie, CRM, voorraadbeheer, enz. Ze bieden ook andere add-ons en functies. En hier is waar POS-platformen verschillen-afhankelijk van het merk, vindt je functies zoals cloud-opslag, toegang op afstand, multi locatiebeheer, enz.

Maar dit zijn de dingen die een basis POS systeem voor je zou moeten doen.

Verkooprapportage 

Een basis POS platform zou je een dagelijks verkooprapport moeten geven met prijs, product, winstpercentage, en zelfs de werknemer die de verkoop afrondde. Dit rapport geeft een beeld van hoe jouw bedrijf presteert. 

Klantenbeheer 

Het beheer van jouw klanten is van vitaal belang voor elke onderneming. Jouw POS moet je toelaten een database te creëren die je helpt klanten informatie te registreren. Je kunt hun aankopen en contactinformatie registreren om betere marketingcampagnes op te zetten die gericht zijn op jouw meest gewaardeerde klanten.  

Voorraadbeheer

Jouw POS moet jouw product, inventaris en voorraad bijhouden. Je zou weten wanneer je een nieuwe partij producten moet bestellen en welk product opnieuw moet worden bevoorraad. Het beheren van Jouw inventaris is van vitaal belang als je wilt voldoen aan de eisen van jouw klanten.

Elke POS zou deze functies moeten hebben, en Square en Shopify bieden meer dan deze. Maar hoe weet je welke voor jou werkt? 

Laten we Shopify en Square eens vergelijken. 

Waarom je voor Shopify moet kiezen

Shopify is gebruiksvriendelijk en maakt het voor iedereen eenvoudiger om op hun computer of mobiel in te richten. Dankzij het intuïtieve raster kunnen gebruikers de apps en producten zien die ze het meest gebruiken, terwijl handelaren hun bedrijf gemakkelijk kunnen beheren en verkopers producten ver van hun fysieke winkel kunnen aanbieden. 

Werk met het Shopify e-commerce platform

Shopify is ideaal voor alle online verkoop en grotere detailhandelaren 

24/7 klantenservice

Vaste servicetarieven

Shopify biedt ook twee soorten POS plannen – Shopify POS Lite en Shopify POS Pro. De twee versies stellen eigenaren van kleine bedrijven in staat om een aantrekkelijke webshop te creëren en de duizenden e-commerce verkopers en gebruikers van Shopify te bereiken. 

Hier is een nadere blik op hun kenmerken.

Shopify POS Lite

Shopify Lite accepteert alle gangbare credit- en debit cards. Het werkt samen met andere hardware-apparaten, waaronder mobiele apparaten en printers. 

Daarnaast kunt je het volgende verwachten: 

Verkooprapportage 

Shopify Lite helpt je met het maken van kassabonnen, kortingen, en zelfs terugbetalingen. Het helpt je ook met het maken van cash flow, verkoop, product, en financiële rapporten. 

Klantenbeheer

Shopify Lite heeft verschillende functies voor klantenbeheer die zowel nieuwe e-commerce verkopers als handelaren die al langer actief zijn waarderen. De POS helpt je een e-mail en social media campagne op te zetten om nieuwe klanten aan te trekken. Het helpt je ook een klantenprofiel lijst op te bouwen om een klantenloyaliteitsprogramma op te zetten om merkambassadeurs te creëren. 

Voorraadbeheer

Shopify Lite’s functies voor voorraadbeheer stellen gebruikers in staat om onbeperkt producten aan hun voorraad toe te voegen en deze te beheren vanuit verschillende kanalen en locaties. 

Shopify Pro 

De Pro versie biedt gebruikers meer mogelijkheden dan Shopify Lite. 

Hier is wat je nog meer kunt verwachten:

Verkooprapportage 

Pro stelt gebruikers in staat inkooporders te maken, de vraag naar producten te voorspellen, verkoop suggesties te doen, lage voorraad rapporten op te stellen en voorraadanalyses te maken. 

Personeelsbeheer

Pro geeft je manager goedkeuringen, onbeperkt POS personeel, en het toewijzen van personeel rollen en rechten. Je kunt meerdere personeelsleden aan jouw systeem toevoegen en commissies en erkenningen geven aan personeel dat goed presteert. Zo kun je personeel rollen toewijzen voor een beter beheer.

Voorraadbeheer

Pro genereert voorraadrapporten, voorraadanalyse en een voorraadtelling. U kunt ook inkooporders en op maat gemaakte ontvangstbewijzen maken. 

Klantenbeheer

Met de Pro kunnen je klanten automatische kortingen in jouw winkel inwisselen. Het geeft jouw klanten ook de keuze om online te kopen, het product te laten verzenden, of hun bestelling ter plaatse af te halen. 

Shopify Betalingen

Zowel Shopify Pro als Lite geven je toegang tot Shopify Payments. Shopify Payments vereenvoudigt online betalingen en geeft je toegang tot alle betaalmethoden.

Shopify gebruikers kunnen Shopify Payments gebruiken om hun digitale portemonnee, e-money apps en betaalpartners te integreren in hun winkel. Het platform geeft gebruikers en hun klanten gemakkelijk toegang in hun webshop. Er zijn ook geen transactiekosten. 

Zelfs als je Shopify niet gebruikt, kun je toch toegang krijgen tot Shopify Payments voor al jouw transacties. 

Waarom Shopify? 

Shopify heeft een schaalbaar platform voor middelgrote tot grote e-commerce bedrijven. Als je uitsluitend afhankelijk bent van commercie voor jouw inkomsten, dan is Shopify iets voor jou. 

Waarom kiezen voor Square?

Square is een kassasysteem voor mobiele telefoons en gadgets. Het is compatibel met Apple en is ideaal voor kleine ondernemers. 

Square is uniek in zijn vermogen om swiped betalingen te accepteren tegen lagere kosten. Het laat Shopify e-commerce verkopers en handelaren ook toe om de Shopify POS te gebruiken terwijl ze Square gebruiken.  

Dus, kun je Square gebruiken met Shopify? Ja! Maar moet dat? Dat bespreken we zo meteen.

Ondertussen, hier zijn de voordelen van het gebruik van Square:

Ideaal voor nieuwe verkopers, kleinere e-commerce retailers 

Geen extra kosten per transactie 

Lagere kosten per kaarten swipe

Geen maandelijkse kosten

Square heeft verschillende functies die het een goede keuze maken voor e-commerce verkopers van kleine tot middelgrote ondernemingen. Hier is hoe het staat op de drie basisdiensten van een POS. 

Verkooprapportage

Het dashboard van Square toont jouw voorraad- en verkooprapporten en vergelijkt uw bedrijfsprestaties. Square biedt je de analytics die je nodig heeft om elk bedrijf te monitoren. 

Klantenbeheer

Square heeft een Customer Relationship Management (CRM) systeem dat al jouw klantgegevens opslaat. Door deze gegevens te gebruiken om het gedrag van jouw markt te begrijpen, kun je de klantervaring verbeteren en een loyale klantenbasis creëren.

Voorraadbeheer

Square’s Inventory Management tools en zijn dashboard bieden gebruikers een uitstekende manier om hun inventaris te beheren. Ze kunnen elk product volgen en koppelen aan een klant, waardoor het een waardevol hulpmiddel is om inzicht te krijgen in hun doelmarkt en hoe ze die zouden kunnen uitbreiden. 

Square heeft ook de volgende kenmerken in zijn POS-structuur.  

Integratie met derden 

Een ander voordeel van Square is de soepele integratie met andere applicaties zoals de Shopify POS, Intuit management tool, Weebly e-commerce web design site, en voorraadbeheer platform Shopventory.

Personeelsbeheer 

Met Square kunnen managers en bedrijfseigenaren rollen toewijzen aan hun personeel in de POS. Het systeem helpt met het bijhouden van de loonlijst, aanwezigheid, en zelfs prestatie trackers. 

Platform Aanpassing

Square stelt zijn gebruikers in staat om hun online winkel aan te passen. Ondernemers kunnen hun producten en diensten zo rangschikken dat ze hun doelmarkt aantrekken. 

Verwerking van betalingen

Square’s POS maakt het gemakkelijk voor klanten om krediet- en debetkaarten te gebruiken met een eenvoudige swipe aan de telefoon. Het bedrijf rekent wel transactiekosten voor elke swipe, maar dat is een aanvaardbaar tarief voor veel kleine tot middelgrote bedrijven. 

Deze laatste functie geeft Square een voordeel ten opzichte van andere POS. Gebruikers kunnen Square betalingen voltooien met een simpele swipe. 

Wat maakt Square Payments anders?

Square Payments maakt het gemakkelijk voor gebruikers om online te winkelen en cashless transacties te doen in persoon. Ze kunnen krediet-, debet- en zelfs geschenkkaarten gebruiken om te betalen, zonder de zware kosten van traditionele kredietkaarten.  

Met een kaartlezer-app voor Android-toestellen en de iPad kunnen verkopers van e-commerce betalingen ontvangen en versturen. 

Waarom Square? 

Square’s gratis plan en flexibele betalingsproces maken het de beste keuze voor kleine detailhandelaren, eigenaren van levensmiddelenwinkels, restaurants en andere bakstenen en mortel winkels.

Shopify vs. Square: Kan je Square gebruiken met Shopify?

Hoewel beide POS-platforms vergelijkbare functies bieden, heeft Square beperkingen op de functies die het gebruikers biedt. 

Dit is de reden waarom je Square niet kunt gebruiken met Shopify. je kan echter wel Shopify gebruiken met Square.

In de war? Sta ons toe het te verduidelijken.

Aangezien Square integratie met derden toestaat, kun je toegang krijgen tot Shopify op Square. Je kunt echter geen toegang krijgen tot Square als je Shopify heeft geïnstalleerd. 

Indien je reeds Shopify gebruikt en toegang wenst tot Square, hebben wij een oplossing. 

Shopify-Square integratie is jouw oplossing

E-commerce integratie coördineert bedrijfswebsites en -systemen om verkoop, informatie en andere essentiële gegevens te integreren die in twee platforms worden gebruikt. In ons geval, Shopify en Square.

Hier zijn de verschillende manieren om deze twee POS platformen te integreren. 

Shopify-Square integratie op Zapier

Als je een ondernemer bent die Shopify gebruikt, maar je moet toegang hebben tot beide, is er nu een optie voor Shopify-gebruikers om toegang te krijgen tot Square met behulp van Zapier. Zapier is een platform dat gebruikers in staat stelt om toegang te krijgen tot een ander platform en de benodigde gegevens in beide systemen te integreren. 

Het proces is vrij eenvoudig, en gebruikers hoeven zich alleen aan te melden voor Zapier en hun Shopify- en Square-accounts te verifiëren. Wanneer je klaar bent, moet je een trigger-app selecteren en de resulterende actie op de andere. De Shopify-Square integratie stelt je in staat om jouw informatie te consolideren en jouw apps te synchroniseren.

Square-Shopify Integratie op SKUIQ

SKUIQ is een ander online hulpmiddel waarmee Shopify kan integreren met andere POS- en e-commerce platforms. Je zou jouw gegevens van Shopify en Square kunnen synchroniseren, en met SKUIQ kun je jouw POS verbinden met jouw e-commerce platform, wat jouw fysieke winkel of webshop kan zijn. 

Maar het goede van integratie is dat welke POS je ook kiest voor jouw bedrijf, je de mogelijkheid heeft om Shopify en Square te integreren. Overweeg echter nog steeds de mogelijkheden die elk POS biedt; het kan de sleutel zijn tot het succes van jouw bedrijf.

Shopify vs. Square: Welke is beter?

Nog steeds aan het piekeren over het Shopify vs. Square debat? 

Het antwoord hangt volledig af van wat je nodig hebt en wie je bent. Zowel Shopify als Square hebben hun voordelen en bieden basis POS tools aan.

Je moet degene kiezen die past bij jouw zakelijke behoeften, met inbegrip van jouw budget en business plan. 

Je moet zich afvragen wat je nodig heeft als e-commerce site of als ondernemer. Denk na over wat er moet veranderen in jouw processen, of het nu in het beheer of de service is. Bekijk welke online management en financiële tools u zouden kunnen helpen. 

Herzie jouw businessplan en jouw omzetdoelstelling voor het jaar. Overweeg welk POS je beter van dienst zou kunnen zijn zodat je jouw verkoopdoelstellingen kunt halen. 

Als je een klein bedrijf hebt, moet je jouw gemiddelde orderwaarde controleren. Een hoger aantal vraagt om een POS voor tracking, bestellingen en levering. 

Je moet ook overwegen of je meerdere locaties hebt of slechts één fysieke winkel. Meerdere locaties kunnen meer beheer op afstand vereisen, en je moet nadenken over wat het beste bij je past. 

Voor kleine bedrijven

Als je een klein bedrijf hebt en jouw budget beperkt is, raden sommige deskundigen je aan het model te kiezen dat past bij jouw budgetbeperkingen. 

Misschien is Square aantrekkelijk voor eigenaren van kleine bedrijven, omdat hun platform gratis is en de integraties met derden en het systeem voor veeg betalingen aantrekkelijk zijn. Het geeft zelfs e-commerce verkopers en online handelaren toegang tot Shopify’s POS, waardoor het flexibeler is voor budget bewuste ondernemers. 

Shopify biedt twee POS om een klein bedrijf te helpen-Shopify Lite en Shopify Pro. Middelgrote tot grote ondernemingen met grotere behoeften op het gebied van online tracking en beheer geven de voorkeur aan Shopify. Maar controleer hun tarieven en kies degene die geschikt is voor je.

Voor middelgrote tot grote ondernemingen

Als jouw bedrijf middelgroot tot groot is, wilt je misschien een POS kiezen dat je niet laat betalen voor het gebruik van meerdere apparaten. Ook, als je van plan bent om een complexe zakelijke website te maken die gebruik maakt van app integraties, dan is Shopify iets voor je.

Shopify Pro zou e-commerce verkopers, online handelaren, en zelfs kleine bedrijven helpen met SEO optimalisatie en hun website. Shopify Pro geeft je ook het voordeel van integratie met andere e-commerce platforms. 

Dus, welke wordt het? Shopify of Square? 

Vergeet niet om later langs te komen en ons te laten weten welke het beste werkte voor jou!

 

Wij zijn hier om je te helpen

Wacht niet langer, schakel over op de nieuwste technologie