Facebook Online Advertising Targeting Technieken voor Online Retailers

Met het algoritme voor altijd evolueren en waardoor het moeilijker wordt om een organische zoekopdracht te verbinden met fans en potentiële klanten, Facebook-advertenties bieden ongelooflijke micro-targeting mogelijkheden die je zullen helpen jouw signaal in de voorkant van de mensen het meest waarschijnlijk om te reageren op jouw online reclame-inspanningen. Een van de functies die het zo’n geweldige digitale reclame-platform maakt is de mogelijkheid om te kiezen en bepaalde doelen voor jouw advertenties te specificeren. Door het richten van online reclame, zul je in staat zijn om de prestaties van jouw advertentiecampagne te meten als je van plan bent om live te gaan.

Hoewel veel van de voordelen van Facebook advertenties van zelfsprekend zijn, gerichte advertenties komen met een keur aan moeilijkheden. Facebook kan je helpen om fans te bereiken, maar je moet eerst begrijpen wat het bedrijven biedt en hoe de betaalde advertentie-netwerk is gestructureerd om een verscheidenheid aan reclame-mogelijkheden te bieden.

Een van de meest gunstige factoren van online gerichte reclame is dat je kunt beperken wie jouw advertenties ziet en geld besparen door niet te adverteren bij mensen die niet zijn geïnteresseerd in jouw product 

Het gaat allemaal om de interesse te analyseren met techniek 

Interesses zijn de online activiteiten die mensen ondernemen. Advertenties die een persoon heeft gekeken of bezig zijn met in het verleden worden weergegeven in de aangesloten Facebook advertenties van goederen, personen, evenementen, en een veelheid van andere dingen. Je kunt jouw advertenties distribueren naar jouw doelgroepen met behulp van de interesse targeting functie van Facebook. 

Door gericht online te adverteren, kun je de juiste personen bereiken met jouw advertenties. Het kan zijn dat je niet genoeg gegevens hebt om de machine van Facebook te voeden en te helpen bij het vinden van jouw doel interesses in advertenties. De Facebook pixel is een codefragment dat op jouw website wordt geplaatst en waarmee je de doeltreffendheid van jouw advertenties kunt volgen. Het is een stukje code dat je op jouw website installeert om conversies van Facebook-advertenties bij te houden, campagnes te verbeteren, gerichte doelgroepen voor toekomstige campagnes te creëren en gebruikers te targeten die eerder contact met jouw site hebben gehad. Houd de grootte van je publiek goed in de gaten. 

Lookalike doelgroepen techniek

Lookalike doelgroepen op Facebook kunnen je helpen om mensen te vinden die dicht bij jouw huidige klanten staan. Ze zijn opgebouwd rond doelgroepen. Voor online gericht adverteren, kun je een bron publiek genereren uit:

Gebruik maken van gegevens uit een abonneelijst voor een nieuwsbrief of een database met consumentengegevens.

Mensen die via de telefoon of een ander offline kanaal met jouw bedrijf in contact zijn gekomen. 

Facebook richt zich op mensen die dezelfde interesses hebben als jouw klanten en wie jouw potentiële klanten kunnen zijn.  Bij het opzetten van lookalike audiences, stelt Facebook voor om een bron publiek van 1.000 tot 50.000 individuen te gebruiken. Voor een klein bedrijf kan dit echter moeilijk zijn. Tot 500 lookalike groepen kunnen worden aangemaakt van een enkele bron doelgroep.

Remarketing Techniek

Remarketing is wanneer je de Facebook pixel gebruikt om mensen op jouw pagina te volgen en vervolgens een follow-up met hen te doen door hen advertenties op Facebook te geven. Deze reclames zijn bedoeld om klanten te verleiden om te blijven zoeken en het product te kopen, of het nu een unieke markt is of hun eerste transactie. Afhakers van karretjes, bezoekers die afhaken bij de informatieverwerking en degenen die bepaalde websites hebben bezocht, kunnen allemaal worden toegevoegd aan retargeting lijsten met behulp van remarketing. Door online te adverteren kun je een lijst samenstellen om mensen te benaderen die jouw winkel hebben bezocht met behulp van retargeting, of je kunt een CRM gebruiken om klantgegevens te verzamelen en hen te benaderen met advertenties. De gegevens worden gecodeerd opgeslagen in jouw browser, en andere bedrijven kunnen deze alleen verkrijgen als je ze aan hen geeft. In Facebook Ads kun je kiezen tussen twee vormen van remarketing: 

Wanneer je handmatige remarketing gebruikt, maakt je een advertentie op basis van een zelf ingevoegde foto of video telkens wanneer je een specifiek product promoot. 

Dynamische remarketing legt de beslissing over welk product in een carrousel, verzameling of enkele afbeelding wordt getoond in handen van het Facebook-algoritme. 

Facebook probeert met behulp van door een pixel verkregen gegevens artikelen uit de catalogus te kiezen, zodat de ontvangers bereid zijn de door je aangewezen conversie te doen. Bij remarketing is de manier waarop je laat zien wat je aanbiedt van cruciaal belang. Het feit dat de ontvanger je kent, garandeert niet dat hij opnieuw bij je zal kopen, ongeacht de inhoud van de advertentie.

Het analyseren van de demografische techniek

Demografie wordt gedefinieerd als groepen of segmenten van de bevolking die een soortgelijke eigenschap of kenmerk hebben. Facebook is uitgegroeid van een netwerk van mensen die graag met vrienden en familie communiceren tot een platform dat ondernemingen naar succes kan stuwen. Het stel jij in staat om jouw advertentiecampagne nauwkeuriger en relevanter te maken door gebruik te maken van een verscheidenheid aan statistieken. Je kunt de volgende demografische gegevens gebruiken in jouw Facebook-advertentiestrategie:

Leeftijd, geslacht.

Woonplaats, werk.

Relatie, Opleiding.

Huis, Inkomen.

Afhankelijke personen, Politieke interesses.

Generatie, Levensgebeurtenissen, Taal.

Online gerichte reclame maakt het punt van het definiëren van de belangen van jouw doelgroep consument en is de grootste aanpak te vernauwen jouw markt. Facebook biedt gratis training over hoe de targeting keuzes te gebruiken voor bedrijven.

FAQ

Waarom zou ik Facebook opnemen in mijn advertentie portfolio?

In welke branche je ook actief bent, er is een doelgroep voor je. Van merkbekendheid tot het creëren van leads, Facebook biedt advertentiediensten.

is het waar dat de consumenten één Facebook zijn

Volgens onderzoek neemt het gebruik van Facebook gestaag toe onder oudere generaties, met gebruikers van 65+ als de snelst groeiende demografische groep op het netwerk. Voor een succesvol gebruik van online reclame targeting technieken, wordt het gebruikt door veel meer van jouw klanten dan je wellicht weet, waardoor het een belangrijk onderdeel van elke digitale marketing campagne.

Wat is facebook retargeting, en hoe werkt het

Je kunt gepersonaliseerde marketing lijsten samenstellen van mensen die al interactie hebben gehad met jouw bedrijf met behulp van Facebook retargeting. Hiermee kun je een gerichte marketingcampagne ontwerpen om hen te targeten en hen dichter bij het voltooien van de transactie te brengen.

hoe kun je de facebook marketing inspanningen van een concurrent zien

Je kunt nu precies zien welke advertenties je concurrent heeft en hoeveel hij daarvoor betaalt, als onderdeel van Facebook’s streven naar openheid. Dit is echt een handige tool die je kan helpen een voorsprong te nemen op sommige van uw reclamecampagnes.

Wij zijn hier om je te helpen

Wacht niet langer, schakel over op de nieuwste technologie