e-Commerce Groeistrategie: Tips om de inkomsten van het bedrijf te verhogen

Wil je de inkomsten van jouw bedrijf verhogen, maar weet je niet zeker hoe je dat moet doen? Lang voor het internet en het World Wide Web, was er online winkelen. Michael Aldrich gebruikte in 1979 in de Verenigde Staten een vaste telefooninfrastructuur om lokale kabeltelevisie met een computer te verbinden. De consument kon dankzij zijn technologie een product bestellen dat op het scherm werd weergegeven. 

E-commerce verwijst naar alle platforms en diensten die betalingen via het internet aanvaarden. Het stelt je in staat rechtstreeks met de fabrikant te werken, waardoor de keten van tussenpersonen wordt geëlimineerd. Deze sector kent momenteel een aanzienlijke kwantitatieve expansie. 

E-Commerce omvat de elektronische aankoop of verkoop van goederen via online diensten of via het internet, mobiele eCommere, elektronische geldovermakingen, beheer van de toeleveringsketen, online marketing, verwerking van online transacties, elektronische gegevensuitwisseling.

Met de toenemende integratie van de regio’s in het mondiale economische en financiële systeem, begint het gestelde doel – de groei van de op e-commerce geeft zich steeds meer te verwezenlijken. Volgens Statista, meer dan een miljard mensen hebben iets gekocht op het internet, wat neerkomt op 40% van alle internetgebruikers. 

Voor een ondernemer is de start, in de eCommerce een cruciale stap in de uitbreiding van zijn onderneming en de verhoging van zijn winst. 

Het heeft het potentieel om de ruggengraat van een lucratieve onderneming te zijn voor degenen die net beginnen. Wie je ook bent, houd in gedachten dat e-Сommerce meer is dan alleen jouw artikelen op het internet plaatsen en hopen op het beste. 

Het doel van een e-commerce bedrijf is zijn marktaandeel uit te breiden en zoveel mogelijk bezoekers om te zetten in klanten, naast het werven van deze categorie consumenten. 

Marketingstrategieën in e-commerce

Of jouw online retail winkel is net online is of heeft een aanzienlijke klantenbestand, is het van cruciaal belang om bij te blijven met de nieuwste e-Commerce marketing trends en strategieën. Bouwen en het opzetten van een e-Commerce website is een belangrijke prestatie voor jouw bedrijf. Als gevolg hiervan, het investeren in een efficiënte website structuur en e-Commerce marketing plan is van cruciaal belang.

Verstrek prijsonderzoek dat uitgebreid en over een lange periode is uitgevoerd.

Prijsonderzoek is een soort studie waarbij methodologieën worden gebruikt om de invloed van prijsveranderingen op de vraag naar om welk product te beoordelen, en om de beste prijs voor nieuwe goederen te vinden. Het helpt bedrijven bij het bepalen van de beste prijs die een consument bereid is te betalen, zodat zij hun inkomsten en marktaandeel kunnen optimaliseren. De bereidheid van klanten om te betalen voor een product of dienst is het doel van prijsonderzoek. Zo kun je nagaan wat het beste prijspunt is om winst, inkomsten of marktaandeel te maximaliseren. Het succes van jouw webshop zal worden bepaald door de prijsstrategie die jij voor jouw producten kiest.

Klanten krijgen een belangrijke boodschap door de prijsstelling. Het hanteren van relatief lage prijzen voor jouw artikelen kan klanten ook bewuster maken van de algehele kwaliteit van het product, waardoor ze eerder geneigd zijn gebreken of mogelijke gebreken te zien. Mensen zullen prijs gevoeliger zijn voordat ze jouw artikelen kopen als ze gestandaardiseerd zijn. Maak van het controleren van de huidige marktprijzen voor jouw artikelen een wekelijkse verantwoordelijkheid. Het vergelijken van alternatieve prijsmethoden voor succesvolle artikelen is ook van cruciaal belang om een prijs te ontdekken die de verkoop en de winst verhoogt. De fluctuatie van de marktprijzen, die wordt veroorzaakt door rivalen die strijden om marktaandeel, maakt dit proces veel uitdagender.

Jouw klanten zijn gedwongen de kosten tussen verschillende merken te vergelijken.

Investeer in mobiele eCommerce

Een mobiel-vriendelijke e-commerce onderneming staat bekend als mobile commerce. Je kunt eСommerce gebruiken om diensten en artikelen via het internet te bestellen, verkopen en verhandelen. Je kunt hetzelfde bereiken met mobiele apparaten zoals smartphones en tablets, dankzij mobile commerce. Mobiel betalen neemt elk jaar met meer dan 130 procent toe. 

Bereid je voor op een aanzienlijk verlies aan inkomsten in de komende jaren als je niet beschikt over een solide mobile commerce platform. Je moet zorgen voor:

  • mobiele diensten zoals leveringsstatus
  • real-time meldingen 
  • snelle telefoongesprekken, kaarten 
  • en productinformatie om concurrerend te blijven.

Omdat het aantal mobiele gebruikers de laatste jaren spectaculair is toegenomen, het is nu bijna verplicht voor webshops om uitgerust te zijn voor mobiel winkelen. Je loopt het grootste deel van jouw omzet mis als jouw webshops niet mobiel vriendelijk zijn. Responsive design met gebruiksvriendelijke navigatiemenu’s, evenals krachtige mobiele functies, zijn enkele van de elementen die een webshop ideaal maken voor mobiele eCommerce.

Het mobiele verkeer neemt voortdurend toe en is in veel situaties minder duur dan verkeer vanaf desktop apparatuur.

Daarom moeten websites worden gemaakt voor mobiele gebruikers, die een klein scherm hebben waardoor het invullen van formulieren en pagina’s wordt bemoeilijkt.

Het is van cruciaal belang een mobiele website te ontwerpen die het aankopen zo eenvoudig mogelijk maakt voor jouw klanten.   

Hoe gecompliceerder deze procedure is, hoe meer inkomsten je zult creëren. Publiceer alleen de informatie die je nodig hebt, en laat gebruikers weten hoe lang het duurt voordat ze een aankoop kunnen doen met hun mobiele apparaten. Zij zullen hierdoor niet ontmoedigd worden. 

Kom met gemak

Een andere e-Commerce strategie is dat alle soorten klanten moeten worden overwogen bij het ontwerpen van een e-Commerce website (online business). Jouw belangrijkste instrument voor interactie en transacties met hen is een webshop

Het moet informatie snel en beknopt overbrengen om het vertrouwen van de klanten in jouw bedrijf te winnen.

Toegankelijkheid is van cruciaal belang omdat jouw bedrijf in staat stelt toegang te krijgen tot een divers scala van klanten, zoals mensen uit andere culturen, mensen met een handicap, enzovoort.

Als andere talen omhoog een wezenlijk percentage van jouw publiek maken, zou de optie zijn om jouw online opslag in die talen te personaliseren in jouw cliënten basis te kunnen groeien.

Door het gebruik van een visueel thema met een hoog contrast en een groter lettertype voor de inhoud, kan het ook toegankelijk zijn voor personen met een visuele handicap, zoals kleurenblindheid en slechtziendheid. Je kunt het uiterlijk van jouw webshop op mobiele apparaten verbeteren door gebruik te maken van responsive design en afbeeldingen te optimaliseren zodat ze sneller laden. 

Hoe meer je de toegankelijkheid van jouw website vergroot, hoe meer mensen jouw website zullen bezoeken.

Veiligheid is een belangrijke kwestie voor zowel bedrijven als klanten wanneer het om eCommerce gaat. Omdat persoonlijke en financiële informatie online wordt verwerkt, kunnen e-commerce-websites worden gehackt en consumenteninformatie voor kwaadaardige doeleinden worden gebruikt. Dit geldt met name voor creditcardgegevens, die dagelijks online worden ingevoerd. Om jouw consumenten veilig te houden bij online aankopen, kun je het volgende gebruiken:

  1. SSL – garandeert dat transacties en gegevens beveiligd zijn, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor hacking. 
  2. Twee-factor authenticatie – een andere slimme aanpak om de veiligheid van jouw webshop te versterken, en het toevoegen van andere verificatiemethoden (die niet te moeilijk zijn voor jouw consumenten) kan ook helpen.

SSL

Twee-factor authenticatie

Voordelen 

 

Veel meer consistentie

Betrouwbare bescherming

Nadelen 

Hoge kosten

Moeilijk te begrijpen 

 

Bovendien moeten klanten niet gedwongen voelen om zich te registreren bij een aankoop te doen. Zij moeten als gast op jouw webshop kunnen kopen, met de mogelijkheid om zich na betaling te registreren. Niet-geregistreerde gebruikers kunnen worden gecontroleerd, waardoor elke mogelijke barrière tussen het bedrijf en potentiële klanten wordt weggenomen.

Unieke handelsgoederen als onderdeel van e-Commerce strategieën

Een bijkomend punt van e-Commerce marketingstrategieën is dat je met deze methode een exclusief merk zult kunnen vestigen, met e-Commerce als het primaire verkoopkanaal. Om de beste goederen te vinden, probeer:

Maak gebruik van sociale media.
Analyseer de lokale markt.
Doorzoek de catalogi van grote online retailers.
Neem deel aan thematische forums.

Je kunt al je inkomsten en winsten beheren door artikelen aan te bieden die exclusief op jouw webshop worden getoond en deze via internet rechtstreeks aan klanten te verkopen. 

 

Creëer inhoud die gebruikers verleidt en laat terugkomen.

Het gebruik van crowdsourced materiaal om jouw webshop aantrekkelijk te maken voor potentiële klanten is een succesvolle strategie. Hoe zouden potentiële klanten jou vinden op Google als ze op zoek zijn naar jouw producten of diensten? Om beter te scoren in de zoekresultaten, gebruik trefwoorden en metatags. 

 

Organiseer de logistiek omdat dit een essentieel onderdeel kan zijn van de online retail strategie.

Door de toename van de verkoop zullen transporteurs van derden nodig zijn, die zullen helpen bij de afhandeling van een groot aantal complexe bestellingen. Omgekeerde logistiek, of de capaciteit om retourzendingen en ruilingen van artikelen snel en doeltreffend uit te voeren, wordt steeds meer een essentieel onderdeel van een succesvolle organisatie. Express-levering en geavanceerde distributienetwerken zijn twee van de concurrentievoordelen. 

 

Laat klanten te allen tijde de aanwezigheid van jouw merk voelen, ongeacht hoe ze kopen.

Zorg er echter wel voor dat de artikelen die je via meerdere kanalen aanbiedt genoeg onderscheidende kenmerken hebben om het prijsverschil te rechtvaardigen. Gebruikers kunnen aan een site zien of deze hen bevalt of niet, en deze eerste indruk blijft meestal hangen. 

Om bezoekers aan te trekken om jouw webshop te bezoeken en te gebruiken, creëert je de mooiste, meest boeiende ontwerpen mogelijk.

je kunt gebruik maken van goede web design concepten om bezoekers te overtuigen om een kijkje nemen op wat je hebt. Het moet niet overdreven steriel of lawaaierig zijn. Alles op het moet eenvoudig te begrijpen, terwijl nog steeds het behoud van zijn uniciteit. 

Zorg ervoor dat jouw artikelen worden gekocht van erkende, kwalitatief hoogwaardige leveranciers.

Je moet jouw normen consequent over de hele linie naleven. Het geluk van de klant is essentieel voor het voortbestaan van een bedrijf op lange termijn, en een slechte kwaliteit van het product kan jouw bedrijf failliet gaan. Zorg ervoor dat de feedback van het systeem zichtbaar is om wijzigingen in te voeren, en neem zo snel mogelijk corrigerende maatregelen. Dit is een proces zonder einde, want er is altijd ruimte voor verbetering.

FAQ:

 

Wie zijn de e-Commerce leiders op de markt?

China heeft een jaarlijkse online verkoop van 672 miljard dollar, goed voor 15,9% van de totale detailhandelsverkoop in het land. China is ook ‘s werelds snelst groeiende e-Commerce markt, met een jaarlijks groeipercentage van 35%. De online verkoop in de Verenigde Staten bedraagt 340 miljard dollar per jaar, goed voor 7,5% van de totale detailhandelsverkoop in het land. 
Verenigd Koninkrijk – 99 miljard dollar aan jaarlijkse verkoop, of 14,5 procent van de totale detailhandelsverkoop in het Verenigd Koninkrijk. 
De verkoop van e-commerce in Japan bedraagt jaarlijks 79 miljard dollar, goed voor 5,4 procent van de totale detailhandelsverkoop. 
In Duitsland wordt jaarlijks voor 73 miljard dollar aan online verkoop verkocht, goed voor 8,4 procent van de totale detailhandel verkoop. 
De online verkoop in Frankrijk bedraagt elk jaar 43 miljard dollar, goed voor 5,1 procent van de totale detailhandelsverkoop in het land.

Wat is de toekomst van e-Commerce?

De verwachting is dat de eCommerce sector zich zal blijven uitbreiden. Personalisering wordt steeds gebruikelijker in eCommerce. Volgens Nasdaq zal tegen 2040 tot 95% van alle aankopen online gebeuren. De trends zullen zijn:

  1. De opkomst van augmented en virtual reality.
  2. Onzichtbare betalingen en het betaalsysteem PayByFace. De klant gebruikt zijn telefoon om zich aan te melden, neemt een selfie en stort geld op zijn app-account met een creditcard of bankrekening. Als het tijd is om te betalen, kijkt hij in de camera van een tablet of kiosk, de kassier bevestigt zijn identiteit en het geld wordt van zijn rekening gehaald.

 

Wanneer zullen de effecten van mijn digitale marketing campagne zichtbaar zijn?

Het is van vitaal belang te beseffen dat marketing zelden onmiddellijk effect sorteert. Het is niet genoeg om alleen maar meer bezoekers naar jouw website te trekken; je moet tijd, moeite en geld investeren om ze om te zetten in klanten. De eerste maand van de betrokkenheid zal vaak een aantal kleine voordelen opleveren, maar de grootste stijgingen in de totale inkomsten zullen pas een paar maanden later verschijnen.

 

Wat zijn de beste artikelen om te verkopen om jouw bedrijf te laten groeien?

Een e-marketingstrategie zal werken voor de levering van levensmiddelen, aangezien dit in deze woelige tijden crucialer is dan ooit. Daar komt nog bij dat het aanbieden van uitstekende kwaliteit tegen een lage prijs mogelijk is in de specialiteit van voorraad merkkleding. Andere artikelen waarnaar veel vraag is bij online kopers zijn:

Natuurlijke huidverzorging en cosmetica 
Mobiele telefoons
Consumentenelektronica
Juwelen
Speelgoed en videospelletjes
Handgemaakte goederen 
Online abonnementen 

Wij zijn hier om je te helpen

Wacht niet langer, schakel over op de nieuwste technologie