De SMS Marketing Strategieën voor E-commerce

Sms’en is een essentieel onderdeel van ons leven. We tikken altijd wel iets of lezen een nieuw bericht, onderweg of buiten, thuis of op kantoor. Deze communicatiemethode blijft populair, ongeacht geslacht, leeftijd of beroep. SMS-berichten zijn overal.

Chatten is echter niet alleen een digitaal gesprek. Sterker nog, SMS-uitwisseling is een instrument voor B2C-relaties. Dit eenvoudige principe is een cruciale digitale marketing pijler voor een succesvolle ontwikkeling van e-commerce bedrijven.

SMS, Push berichten, of notificaties via WhatsApp, Viber, Facebook, WeChat, Telegram, enz., zijn waardevolle bronnen die e-commerce handelaren helpen om hun klanten beter en uitgebreider te leren kennen. Al deze communicatie media pushen de IT ontwikkelaars en business strategie ontwerpers om e-commerce personalisatie oplossingen uit te werken met behulp van SMS marketing strategieën:

Om de interesse van de klant te wekken;

Om 24/7 in contact te blijven met jouw klanten;

Om de juiste feedback te krijgen voor de verbetering van het product of de dienst.

 

Dus, de productieve SMS promotie campagnes en marketinginstrumenten zijn budgettaire en personeel-gespecialiseerde taken die je moet doen voor jouw webshop of fysieke winkel. Gelukkig hebben de IT bedrijven zich over jouw problemen ontfermd en bieden ze vrij goed presterende en gemakkelijk te onderhouden platforms aan om jouw SMS service te optimaliseren en te beheren voor het verhogen van de e-commerce verkoop. Het enige wat je moet doen is het beste platform vinden dat aan jouw verwachtingen en eisen voldoet.

Wat is SMS Marketing in de E-commerce wereld?

Vroeger associeerden we SMS met een handige methode voor communicatiedoeleinden. Dit betekent echter niet dat bedrijven dit instrument moeten verwaarlozen om hun klanten te herinneren aan de juiste producten of diensten. De e-commerce wereld noemt dergelijke communicatie benaderingen A2P of application-to-person. De technische verduidelijking verwijst naar het soort digitale berichten dat de software of API naar een bepaalde groep mensen stuurt.

Volgens de onderzoekers opent 80 tot 90% van de gewone klanten hun berichten tijdens de eerste 15 minuten. Een geopend bericht betekent echter niet dat de klant erop reageert. Om het aankoopgedrag van de klant te beïnvloeden, moet een e-commerce bedrijf een uitgebreide reclamestrategie op lange termijn uitwerken, die verschillende instrumenten omvat om de verkoop te stimuleren.

Een van die instrumenten is de SMS-marketingstrategie, gewijd aan:

De belangstelling voor toekomstige samenwerking met willekeurige klanten te vergroten;

Betrouwbare commerciële banden met vaste klanten tot stand brengen, met inbegrip van beschikbare product mededeling, speciale korting aanbiedingen en mogelijke aanvullende of begeleidende goederen;

Ontvang onafhankelijke feedback van uw klanten voor de verbetering van uw commerciële activiteiten.

 

Tijdens de pandemie is online verkoop populairder geworden dan ooit tevoren. De Amerikaanse marktvoorspelling voorspelt een groei van A2P tot 75,8 miljard USD tegen 2025. Dat betekent een verbluffend SMS-effect op de ontwikkeling van e-commerce. Bovendien zou het aangegeven cijfer hoger kunnen liggen als gevolg van verschillende triggers:

De wereldbevolking blijft groeien;

De mobiele industrie zal altijd de menselijke behoeften en smaken volgen;

Online winkelen bespaart tijd en fysieke middelen;

De SMS service optie is een uitstekend voorbeeld van effectieve personalisatie voor e-commerce bedrijven, vooral wanneer je gebruik maakt van verschillende post-shopping of post-servicing rating vragenlijsten. 

 

In ieder geval moet de webshop houder de nuttige messaging oplossingen kennen, de geheimen om de cognitieve motivatie van de koper om een nieuw product te kopen te beïnvloeden, en de agenten die in staat zijn de SMS marketing strategie te handhaven.

Effectieve SMS Marketing Oplossingen voor Winstgevende E-commerce Business

Elke SMS-marketingstrategie moet voorzien in de primaire concepten voor het stimuleren van de aankoop en het verzamelen van informatie over de voorkeuren en meningen van de klant.

Landingspagina optimalisatie. We gebruiken allemaal smartphones en andere mobiele apparaten om te winkelen. In dit geval is een mobiel georiënteerde website een must-have in elk e-commerce bedrijf. De verklaring is vrij eenvoudig. Gemiddeld doen mensen hun aankopen via telefoons of tablets. Dus, ze rechtvaardigen hun keuzes op basis van bruikbaarheid, front-end functies, en goed voorbereide inhoud gericht op hun persoonlijkheden. Daarom kan de landingspagina worden geclassificeerd als messaging naar de virtuele klant om hen een nieuw product of dienst aan te bieden, het maandelijkse of jaarlijkse abonnement aan te bevelen, of de andere pagina te openen met een volledige inventaris van beschikbare benodigdheden.

 

Synchronisatie met messengers, sociale media en zoekinstrumenten.

Synchronisatie heeft vele voordelen voor beide zijden van commerciële internetrelaties. Een SMS of notificatie verzonden via de meest gebruikte boodschappers is een bron van informatie en business-to-client interacties voor een stabiele webshop ontwikkeling. Een bedrijf kan waardevolle analytische gegevens verzamelen en zijn klanten op de hoogte brengen van elke verandering. Tegelijkertijd kunnen klanten de personalisatie voordelen evalueren die door het specifieke software platform worden geboden. 

 

Bedrijf Introductie.

Deze klassieke marketing praktijk wordt vaak geassocieerd met e-mail distributie. Een SMS-marketingbeleid waarbij gebruik wordt gemaakt van bedrijfsintroductie tools is echter een doeltreffend mechanisme voor de mobilisatie van e-commerce verkoop. Het introductieproces bestaat uit een reeks korte en verleidelijke berichten die worden verzonden zodra u zich hebt ingeschreven. Als u make-up artikelen, ambachtelijke goederen of gespecialiseerde IT-diensten verkoopt en van plan bent SMS te gebruiken voor reclamedoeleinden, speciale aanbiedingen of evenementen, moet je jouw potentiële klanten vooraf op de hoogte brengen van waarschijnlijke aankoop stimulerende advertenties. Transparantie en openheid zullen een betrouwbare en langdurige relatie opbouwen tussen een bedrijf en zijn klanten.

 

Kennisgevingen over beschikbaarheid van producten.

De typische situatie is wanneer we op zoek zijn naar een nieuw T-shirt, bord, of shampoo, maar uiteindelijk is het niet beschikbaar voor levering. Gelukkig kan de SMS service een alarmsignaal zijn dat klanten waarschuwt om kalm te blijven en te wachten op hun goederen, en voor webshop houders om hun klanten geïnteresseerd te houden in hun unieke bedrijfsbenodigdheden. Voor bedrijven is deze marketingactie een test van vertrouwen en openheid voor de klanten.

 

Communicatie na aankoop.

Dit is de verstandigste strategische marketing oplossing, omdat het helpt om de tevredenheidsgraad te onderzoeken en de analoge reacties van de hele doelgroep te voorspellen. De bevindingen die voortvloeien uit de lage druk en algemene vragen zullen de hiaten en zwakke punten van jouw e-commerce bedrijfsactiviteiten benadrukken, zodat je in staat zult zijn om ze in de toekomst te verwijderen.

SMS Marketing Geheimen voor Succesvolle E-commerce

Het wereldwijde e-commerce universum is afhankelijk van het effectieve SMS marketing beleid, dat rust op drie pijlers voor succesvolle merchandise interventie. Dus, als je wilt dat jouw berichten of notificaties de aandacht trekken van jouw potentiële of huidige klant, moet je deze aanwijzingen in evenwicht brengen voor vruchtbare marketing pijlers:

  • Inhoud. De juiste, goed samengestelde en boeiende tekst moet minimale maar waardevolle informatie bevatten. Dit fundamentele element bepaalt de nieuwsgierigheid graad van de potentiële klanten die in de toekomst tot aankoop bereid zijn. De goed gekozen zinnen en woorden zullen de noodzakelijke informatie verstrekken die de huidige staat van bedrijfsactiviteiten verbetert en de bestaande problemen aangeeft die door het personeel worden gemist. De perfecte SMS inhoud kan jouw marketing beleid en onderzoek vergemakkelijken voor een verfijnde en correcte e-commerce winkel verkoop.
  • Persoonlijk adres. Wanneer je een naam of een speciale verwijzing naar jouw klant gebruikt wanneer je virtueel communiceert en hen de producten aanbiedt die zij wensen, is dit een soort van goed georganiseerde personalisatie methode uitgewerkt door een aparte marketing eenheid of opgenomen in een pakket van de specifieke schaal platform diensten. SMS met individuele aanbiedingen samengesteld in gemakkelijk te begrijpen taal verhoogt de e-commerce winkelwaarde bij hun klanten en concurrenten.
  • Geschikte tijd. Om de negatieve reacties veroorzaakt door jouw reclamecampagnes te verminderen, moet je de meest geschikte tijd voor jouw doelgroep selecteren. Als zodanig moet je alle gewoonten, gebieden van beroep, en de voorkeur kanalen te leren. De verkregen kennis en gedetailleerde analyses zullen het beste moment voorspellen waarop jouw producten aanvaardbaar zijn voor de klanten.

Populaire SMS Service Ondersteunde Platforms Voor E-commerce Schaling

De SMS-dienst speelt een vitale rol in de e-commerce bedrijfsvoering. De promotie-inhoudelijke berichten, reclamecampagnes, of feedback beoordeling worden goed verwerkt. Dit alles helpt om de reactie van klanten te volgen of ze tevreden zijn over de producten of diensten of niet. Daarom moeten de eigenaars van Internet merchandise websites gespecialiseerde ontwikkelaars en ingenieurs inhuren of de kant-en-klare oplossingen integreren in de uitgebreide platforms.

Deze platforms zijn producten van de volgende bekende softwareproducenten met een bewezen, door marketing ondersteunde reputatie:

  • Shopify. Een van de toonaangevende e-commerce-ondersteunde platforms met verschillende apps om de verkoop te stimuleren is Shopify. Deze dienst heeft vele producten voor het constant updaten en verbeteren van jouw e-commerce bedrijf. Het biedt ook gespecialiseerde SMS Marketing Automation, die vele voordelen opent voor succesvolle e-commerce A2P activiteiten.
  • Netsuite Suite Commerce. Dit vooruitstrevende clouding softwareplatform opent vele mogelijkheden voor B2B en B2C opties. Zijn Message Media ondersteunt omnichannel management en bespaart tijd en geld bij het gebruik van SMS-technologieën in plaats van te bellen.

Magento. De andere gebruiker van Message Media is Magento, dat vroeger het alternatief van Shopify werd genoemd voor de grote bedrijven met miljoenen bestellingen per maand. Zij moeten zich dus absoluut houden aan de SMS-gebedded marketingaanpak voor een stabiele e-commerce groei.

FAQ

Is SMS-marketing digitale marketing? 

SMS-marketing is een methode om korte berichten te verspreiden, via verschillende mobiele tools om de interesse en positieve houding van de klant ten opzichte van de bepaalde webshops of dienstverlener te verhogen. Het is ook een uitstekend voorbeeld van de win-win personalisatiestrategie.

 

Wat is SMS marketing?

SMS marketing is een onderdeel van het strategisch beleid voor stabiele e-commerce bedrijfsontwikkeling gebaseerd op A2P principes en gericht op het stimuleren van de verkoop. Samengestelde notificaties geven begrijpelijkerwijs een volledig beeld van de potentiële klant en verbeteren de door de specifieke winkel gebruikte hulpmiddelen voor verzending en orderverwerking.

 

Is SMS marketing illegaal?

 Grootschalige distributie via mobiele gadgets is een legale actie. De bedrijfseigenaar moet echter opties voor de beveiliging van persoonsgegevens opnemen om eventuele juridische problemen in de toekomst te voorkomen. Dus, de database opslag met telefoonnummers of e-mail gegevens moeten worden beveiligd.

 

Wat zijn de verschillende soorten van SMS marketing? 

 SMS marketing beleid diversifieert verschillende soorten die hun specifieke doel hebben. Bijvoorbeeld, diverse promotionele advertenties, kortingsbonnen, feedback vragenlijsten, persoonlijke aanbiedingen, enz.

 

Wanneer zou ik SMS marketing moeten gebruiken

SMS-marketing campagnes zijn activiteiten die worden gelanceerd in de beginfase van de B2C-relaties en na de inschrijving op de landingspagina. Zij moeten de klanten bij elke aankoop stap volgen en hen herinneren aan de unieke aanbiedingen van het bedrijf die alleen voor die specifieke kopers gelden.