Bestelbevestiging sjablonen voor productieve e-mailmarketing

Als jouw werk is gerelateerd aan de e-commerce business, weet je misschien een aantal marketing tools die jouw webshops vooruit en verbetering van de reputatie onder klanten. 

ECommerce heeft een specifiek karakter en hangt nauw samen met de juiste marketingbeslissingen, en vooral post-marketing communicatie heeft het potentieel om vruchtbare relaties tussen een bedrijf en zijn klanten op te bouwen. 

Het door de software ondersteunde verzendingsproces is het resultaat van een klantgerichte marketingstrategie die door elke e-commerce startup wordt toegepast. Met andere woorden, nadat de aankoop is bevestigd, verwachten onze klanten een bericht te ontvangen over de levering van de bestelling. Daarom moeten we de regels volgen die door e-mailmarketing worden gedicteerd.

De automatische mailing is gunstig voor het aanhalen van betrouwbare banden tussen klanten en bedrijven en heeft verschillende functies:

Informatief. Deze optie informeert klanten over verzending en betalingsdetails.

Samenwerkend. De e-mailtekst moet zich richten tot de beoogde klanten. Om positieve reacties op jouw berichten te krijgen, moet je vriendelijke en tot samenwerking uitnodigende berichten presenteren die aansluiten bij de verwachtingen die de klant van jouw bedrijf heeft.

Technisch vernieuwend. Het e-mailing proces moet verschillende banden beheren om snel gegevens op te vragen, te verwerken en de output te genereren.

Om uw creatieve zoektochten naar e-mailmarketingideeën te vereenvoudigen, kunt u kiezen voor de meest doeltreffende voorbeelden van e-mailberichten aan klanten, die wij voor potentiële klanten hebben samengesteld.

Waarom moet je een klant laten weten dat je een bestelling hebt verzonden?

Elk communicatiemiddel is een essentieel onderdeel van de marketingstrategie van een e-commerce bedrijf. E-mailing heeft een bijzondere prioriteit voor e-commerce business vooruitgang omdat dit instrument een informatieve functie vervult om onze klanten op de hoogte te houden van alle details over hun bestellingen.

E-commerce e-mailmeldingen kunnen belangrijke updates over de verzending bevatten. Ze kunnen details bevatten over de verzending van jouw bestelling of een melding dat een pakket onderweg is naar zijn bestemming.

Bij het lezen van de e-mails reageren de klanten erop of de e-verkoper aan hun aankoopbehoeften voldoet. De correct opgestelde kennisgevingen zullen de klanten motiveren om een aankoop te doen of deel te nemen aan vragenlijsten, zo niet, dan negeren de lezers elk verzoek van de verkoper. 

Zodra wij de cliënten tot vrienden en partners hebben gemaakt, vinden wij een winstgevend publiek op lange termijn voor de vooruitgang van het bedrijf.

E-mailing is een bron van waardevolle informatie die B2C-activiteiten kan verbeteren en een nieuw publiek kan aantrekken. Om het publiek voor zich te winnen, moeten online verkopers hun aandacht richten op een paar tips om informatieve berichten samen te stellen:

Klantsegmentatie. Met de gedetailleerde indeling van jouw klantendatabase, kun je potentiële kopers groeperen per categorie, aan wie verschillende soorten marketingcommunicatiemiddelen worden aangeboden. Met andere woorden, na het vormen van afzonderlijke doelgroepen, zullen digitale marketeers in staat zijn om e-mail templates te versturen voor persoonlijke of groepsdistributie.

Pas jouw e-mailsjablonen aan. Om jouw e-mailberichten informatief en aantrekkelijk voor uw lezers te maken, gebruikt je afbeeldingen, grafieken en content marketing trucs om de aandacht van jouw klant te trekken. 

Integreer marketing-ondersteunde platforms om essentiële gegevens te verzamelen. E-mailing is een uitstekende manier om de gewoonten van uw klanten te volgen. Gegevens die zijn verzameld door middel van segmentatie en mailing communicatie zijn van cruciaal belang voor e-commerce strategieën voor bedrijfsontwikkeling, evenals voor analytische rapporten. 

Je kunt aanvoeren dat dergelijke rechttoe rechtaan acties triviaal lijken; de oprechte inhoud ervan zou echter de houding van onze webshops ten opzichte van jouw klanten moeten tonen, ongeacht het aantal gedane aankopen.

Hoe informeer je een klant over de levering?

De post-sale kennisgeving die wordt verzonden om de klant te informeren over de levering, betalingen en andere mogelijke functies is een manier om ervoor te zorgen dat uw bedrijf eventuele suggesties van klanten voor toekomstige samenwerking verwelkomt. Het is ook essentieel om de ondersteunende tools of platforms te integreren die jouw mailing optimaliseren en de feedback snel verwerken. 

Elke webshops moet begrijpen dat de omvang van zijn klantenbestand het succes van de groei van het bedrijf meet. Dus, de geleidelijke toename van het aantal klanten compliceert de communicatie activiteiten. In dit geval moet de webshop voorzien in kant-en-klare voorbeelden van mail patronen die zijn gesynchroniseerd met de software platforms en andere communicatiemiddelen van het bedrijf om e-mailmarketing te vereenvoudigen. Daartoe maakt een marketingtool als AdScale gebruik van speciale informatie-optimaliserings- en advertentiebeheer systemen die de klanten van de winkel analyseren, hen in bepaalde doelgroepen onderverdelen, en de samengestelde order bezorging berichten aan deze groepen koppelen.

De e-mails moeten de volgende blokken bevatten:

Begroetingen. Kies voor begroetingen als ‘Goedendag!’ of officiële geschreven vormen op basis van de persoon die je in je e-mail aanspreekt. Ga met ‘ochtend’ of ‘avond’ aan het begin van je bericht, afhankelijk van het tijdstip. In dit geval moet er een optie (software) zijn om je meldingen op een bepaalde datum en tijd in te plannen.

Leveringsgegevens. De leveringsdetails zijn het centrale onderdeel van onze e-mails over de levering van bestellingen en een essentieel element om onze e-commerce verkoop in de toekomst te verhogen. Taal, houding, emotionele zinnen en een speciale benadering van elke klant moeten de basis vormen voor productieve e-mailmarketing. Eenvoud en duidelijkheid trekken klanten aan. Het is beter om een softwareoplossing klaar te hebben staan om alle feedback van klanten te verwerken en antwoorden op vragenlijsten te beoordelen om hun ware mening te kennen. Bovendien moet je je altijd verontschuldigen als de verzending mislukt of vertraging heeft opgelopen.

Betalingsregelingen. De e-mail over de levering van de bestelling kan afspraken bevatten over de betalingsprocedure en de uiteindelijke prijsafspraak. Jouw klanten moeten bijvoorbeeld de levering contant of met creditcard betalen bij ontvangst.

Laatste deel. Het zou ideaal zijn om jouw brief af te sluiten met woorden van waardering en inspiratie om de basis te leggen voor toekomstige samenwerking.

In de e-mail moet de door de klant gevraagde cruciale leveringsinformatie worden toegelicht. Bij voorkeur moeten wij de inhoud van de e-mail opstellen, rekening houdend met de categorieën van klanten, het tijdstip van e-mailen, het type van onze e-commerce business, en andere bijkomende omstandigheden.

Verschillende voorbeelden;

voor zakenpartners

Best heer/mevrouw/mevrouw “naam”,

Wij waarderen jouw vertrouwen en betrokkenheid bij ons, en wij kijken ernaar uit in de toekomst met je samen te werken.

In aansluiting op onze samenwerking willen wij graag onze vorige zakelijke overeenkomst bespreken betreffende de verzending van onze product partij. 

Gebaseerd op onze groothandels bevestiging, werd jouw bestelling “met ordernummer” door de fabrikant verzonden en met succes naar jouw bedrijfsadres verzonden. De geschatte datum van levering is zoals overeengekomen.

We voegen ook de betalingsdocumenten bij om onze boekhouding te vereenvoudigen.

Nogmaals hartelijk dank voor je bestelling bij ons.

Met vriendelijke groet, 

voor creatieve klanten en kunst meesters

Goedendag!

Hartelijk dank voor jouw bestelling! We hopen dat je uitkijkt naar je “product”, die binnen twee weken geleverd zouden moeten worden, nadat we de betaling hebben ontvangen. Om het verzendproces te voltooien, bevestig alstublieft het afleveradres & tijd voor deze bestelling.

 De verschuldigde betaling die je moet doen is de laatste werkdag van deze maand. Alle benodigde bankgegevens zijn bij deze brief gevoegd.

Wij kijken uit naar jouw orderbevestiging en toekomstige samenwerkingsactiviteiten.

Groeten,

Door liberale e-commerce bedrijfsstructuur

Hallo “voornaam”,

Gewoon een vriendelijk bericht om je te informeren dat jouw levering van “product” is bevestigd en verzonden naar het onderstaande adres:

“adres gegevens”

Het overige openstaande bedrag bedraagt;  “bedrag” welke per creditcard of maestro kaart betaald dienen te worden 30 dagen na aankoop. 

Wij zouden het op prijs stellen om kwaliteit van onze service  te beoordelen door hieronder een aantal vragen te beantwoorden.

Wij hopen dat ons bedrijf ook in de toekomst jouw betrouwbare distributeur zal zijn.

groeten,

voor veeleisende klanten

Geachte [voornaam],

Wij waarderen jouw langdurige samenwerking met ons bedrijf en hopen dat je in de toekomst bij ons zult blijven.

We hebben jouw bestelling in goede orde ontvangen, Bij deze laten wij weten dat jouw bestelling verwerkt en ingediend is bij ons magazijn. Helaas vanwege de drukte is de bezorgtijd wat langer dan dat je van ons gewend bent. We zijn echter bereid om ze binnen tien werkdagen aan je te leveren. 

De specifieke levertijd wordt nog naar je doorgestuurd, zodra wij meer weten.

Door dat het ons niet lukt om je bestelling op tijd te leveren, willen we iets voor terug doen! Als extra hoef je niet te betalen voor de bezorg kosten. Binnen 2 werkdagen staat het bedrag van de verzendkosten weer op je rekening. 

Wij danken je voor jouw begrip en hopen je nog een keer snel terug te zien! 

groeten,

voor drukke klanten

Hallo,

De door jou bestelde “product” is onderweg naar jouw afleveradres. De verwachte leverdatum is “datum”.

Dank je wel, voor het kiezen van ons bedrijf. Wij werken eraan om jouw aankopen sneller en kwalitatiever te laten verlopen.

groeten,

voor Sales Hunters

Beste [voornaam],

Wij zijn blij je te kunnen meedelen dat “product” die je op ”datum” heeft besteld, door onze distributieafdeling zijn goedgekeurd voor verzending. De levering wordt verwacht op ”datum”.

In de bijlagen tref je de factuur aan, die je per betaalkaart kunt voldoen voordat de producten aan je worden overhandigd.

Indien je de betaling binnen de gestelde termijn verricht, ontvang je een promo code voor 50% korting op producten van hetzelfde merk. De promo code zal worden meegestuurd met het betalingsbevestiging bericht. 

Haast je om van dit briljante aanbod gebruik te maken!

Dankjewel voor jouw aankoop.

Nog een prettige dag.

voor de meest actieve klanten

Beste,

Wij zijn verheugd dat je voor ons hebt gekozen en willen je graag op de hoogte brengen van enkele details over jouw zending.

Om jouw bestelling op tijd te leveren, zijn we van plan onze standaard deadline te halen, aangegeven als 15 kalenderdagen, maar niet later dan “datum”.

Bijgaand vindt je de factuur voor de bestelde goederen, die eind “maand” betaald dient te zijn. Namelijk op “datum”.

Wij willen erop wijzen dat onze webshop de voordelige cashback-mogelijkheid biedt die voortvloeit uit de desbetreffende overeenkomst die met jouw bank is gesloten.

Wij danken je  voor jouw uitgebreide samenwerking met ons. Wij proberen altijd de beste aanbiedingen voor je te ontwikkelen.

groeten,

Wij kunnen dus een van de voorgestelde voorbeelden nemen voor onze mailberichten en nadenken over de platforms die de klantsegmentatie, distributie en verzending processen kunnen verbeteren.

FAQ

Wat is een goede email marketing?

Goede e-mail marketing omvat verschillende succesvolle opties die jouw webshop productief en winstgevend maken. Diverse meldingen over persoonlijke aanbiedingen, kortingen, willekeurige advertenties over de beschikbaarheid van producten en e-mails over tijdige verzending vormen de basis van nuttige B2C-communicatietools die betrouwbare klantgerichte bedrijfsactiviteiten bieden.

Hoe schrijf je een e-mail voor productlevering?

De inhoud van de e-mail moet nauwkeurig zijn. Gebruik zinnen die bij je doelgroep passen. Gevoelige tussenvoegsels zoals verontschuldigingen of diepe woorden van dankbaarheid benadrukken jouw oprechte houding tegenover jouw klanten en tonen hoe belangrijk elke klant is.

hoe informeer je een klant over verzending?

Een traditioneel en geschikt voorbeeld van een e-mailbericht aan klanten moet bestaan uit een groet, dankbetuigingen voor de gedane aankoop, verzendings- en betalingsgegevens, en enkele conclusies. De algemene inhoud moet onze betrouwbaarheid bewijzen.

Wat is een kennisgeving van verzending?

Dit is een nuttig communicatie-instrument dat wordt toegepast bij de marketingactiviteiten van e-commerce bedrijven. Deze e-mail is bedoeld om klanten in kennis te stellen van de specificaties van hun bestelling, met inbegrip van de leverings- en betalingsgegevens. Dergelijke berichten moeten ook een bedrijfsimago indicator worden die de informele relaties tussen e-commerce bedrijven en hun klanten evalueert.

hoe kan ik mijn e-mail communicatie optimaliseren?

Om de B2C-marketing tools en communicatieactiviteiten te optimaliseren, kunnen e-commerce bedrijven gespecialiseerde platforms integreren om hun database te verbeteren, klanten te segmenteren en hun e-mailmarketing campagnes en advertenties in de sociale media met succes te beheren om de verkoop te verhogen voor een hogere winst.

Wij zijn hier om je te helpen

Wacht niet langer, schakel over op de nieuwste technologie